вівторок , 23.04.2024

У Нових Санжарах захворіла евакуйована, але не на коронавірус

В іноземної громадянки, яка була евакуйована з Уханю та проходить 14-денну обсервацію в Нових Санжарах, сталося загострення хронічної гастроентерологічної хвороби.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці інформує МОЗ України.

Ввечері 22 лютого в обсерваторі, де перебувають евакуйовані з Уханю люди, в іноземної громадянки з’явився біль у животі, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, який працює в оперативному штабі в зоні обсервації.

Після огляду медичними працівниками було встановлено попередній діагноз. Пізніше до обсервації прибула екстрена допомога з фахівцями, які провели огляд пацієнта.

“Лікарі прибули із пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та з спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд та вийшли із приміщення обсерватора із дотриманням всіх протиепідемічних норм”. – зазначив Віктор Ляшко.

“Встановлено, що це загострення хронічної гастроентерологічної хвороби евакуйованої. Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню та залишили на спостереження в обсервації. Зараз евакуйована почуває себе добре. Наголошуємо, що ніяких ознак гострих респіраторних захворювань немає”. – йдеться у повідомленні.

Решта евакуйованих пасажирів, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються добре. Вони також не мають жодних ознак гострих респіраторних захворювань, зазначають у Міністерстві здоров’я України.

Нагадаємо, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з китайського Уханя, що є епіцентром розповсюдження коронавірусу, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі “Нові Санжари”, що у Полтавській області.

22 лютого в людей, які перебувають в обсервації, відібрали зразки крові, які відправили до Києва для перевірки на коронавірус. Такі аналізи будуть робити кожних три дні.

Читайте також:
В Італії від коронавірусу померли двоє людей