четвер , 28.03.2024

У Калуші спіймали двох рекетирів: вимагали у чоловіка 50000 гривень

Слідчі слідчого управління спільно з співробітниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, затримали двох осіб.

Калуш, рекетЗловмисники вимагали 50 тисяч гривень у мешканця Калуша, інформують у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

В ході досудового розслідування встановлено, що в період з кінця минулого року по даний час група осіб, вимагала у місцевого жителя 50000 гривень, безпідставно звинувачуючи останнього у незаконній діяльності.

8 лютого на одній із вулиць Калуша при передачі коштів правоохоронцями затримано вимагачів в кількості 2 осіб. Йдеться про мешканців м. Калуша, 1997 та 1993 р.н..

В межах розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання, вчинено за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі затриманим повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Максимальне покарання, яке загрожує вимагачам – до 7-ми років позбавлення волі.

Крім того, правоохоронці перевіряють підозрюваних на причетність до інших злочинів на території області.

Читайте також:
На Прикарпатті розшукують безвісти зниклого молодого боксера (ФОТО)