четвер , 28.03.2024

У Городенці “старші друзі” споювали неповнолітніх і пригощали їх пивом

На Городенківщині поліцейські у вечірній час перевірили, як проводить дозвілля місцева молодь.

Городенка, підлітки, алкоголь

У результаті – задокументовано чотири правопорушення, скоєні за участю неповнолітніх та щодо них, інформує Панорама з посиланням на Ювенальну превенцію Прикарпаття.

Зокрема, старший інспектор ювенальної превенції Городенківського ВП Володимир Бабак разом з колегами виявив та зафіксував два випадки доведення неповнолітніх до стану сп’яніння.

Поліцейські у скверику у Городенці увечері застали компанію з дорослих та підлітка, якого «старші друзі» пригощали пивом. За таку гостину на повнолітнього мешканця Городенки складено адмінпротокол за ст. 180 КУпАП, а на 17-річного хлопця – за ст. 178 КУпАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді).

В іншому випадку до адмінвідповідальності притягнуто дорослого товариша підлітка, якого він довів до стану сп’яніння слабоалкогольним напоєм. Крім того, у цей вечір ювенальні поліцейські виявили та задокументовали один факт невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП).

Також працівники поліції вечірньої пори навідалися у заклади, в яких провадиться діяльність у сфері розваг та нагадали їх працівникам про заборону дітям віком до 16 років без батьків відвідувати розважальні заклади у нічний час.

Читайте також:
Турок, який з ножем кликав заміж жінку з Городенківського району, отримав 4 роки тюрми