п’ятниця , 29.03.2024

На Івано-Франківщині затримали наркобарона – вилучили зброю і товару на 15 мільйонів гривень

40-річного організатора наркотичного бізнесу затримали сьогодні в Івано-Франківську.

наркотики Калуш

Слідчі слідчого управління спільно з співробітниками УСБУ в області та працівниками УПН ГУНП під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, затримали особу, яка займалася збутом наркотичних речовин в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено, що в період з минулого року по даний час зловмисник займався збутом наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах на території області.

14 лютого на одній із вулиць Івано-Франківська правоохоронцями затримано «наркозбувача». В ході обшуку його автомобіля було виявлено та вилучено 350 нарковмісних таблеток «Субітекс» та близько 500 грам психотропної речовини – амфетамін.

Йдеться про мешканця Калуша, 1980 р.н.. Чоловік в минулому судимий за скоєння аналогічних злочинів, інформує Панорама з посиланням на сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Окрім того, з гаражного приміщення, обладнаного під нарколабораторію, під час обшуку вилучено 80 кілограмів прекурсору «фенілнітропропену», якого достатньо для виготовлення рівнозначної кількості амфетаміну на суму близько 15 мільйонів гривень, близько 45 кілограмів «марихуани», два пістолети-автомати «Скорпіон», пістолет Макарова, пістолет «Браунінг», понад 350 набоїв, а також лабораторне обладнання.

В межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 307 (Незаконне придбання, зберігання з метою збуту, перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру правопорушнику та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Максимальне покарання, яке загрожує – до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, зловмисника правоохоронці перевіряють на причетність до інших злочинів на території області.