п’ятниця , 19.04.2024

Краса на підвіконні: у Франківську провели виставку фіалок (ВІДЕО)

На виставці фіалок в Івано-Франківську відвідувачі побачили 350 сортів квітів.

Це уже 15-та така виставка в місті, інформує “Суспільне”.

У цьогорічній виставці свої кактуси представляє Іван Гавриш. Ними чоловік займається ще з шкільних років.

Сьогодні привіз 30 видів цієї рослини. Для того, щоб будь який кактус зацвів, розповідає, треба його три зимові місяці не поливати. Кактусові корисна радіація, проте він не вбирає шкідливість комп’ютера.

Учасник виставки Іван Гавриш каже: «Чим він цікавий ехіноцереус? Тим, що в нас деякі види зимують у відкритому ґрунті, тобто на зиму його можна висаджувати в город, не треба накривати, – він не замерзає – він зимостійкий».

Франківка Наталія Терпай сьогодні придбала п’ять квіток, розповідає, що прийшла доповнити свою фіалкову колекцію кольоровою гамою: «У мене була біла, рожева, мені не вистачало такої вишневої. Голубеньку я ще хотіла з такими кучерявими листочками і такої темного-темного чорнильного кольору. Її дуже акуратно поливати треба, вона може загнити і загинути. І вікно вона любить вибрати собі, і тільки на ньому вона і буде».

У світі є більше 50 тисяч сортів фіалок, а у домашній колекції Галини Радловської більше 500 сортів цієї квітки. За словами жінки, новий сорт фіалки можна вивести, схрестивши пилки від двох рослин. З метою залучити людей до краси цієї квітки, от уже 15-й раз у Франківську організовується така виставка.

«Фіалочки головне не заливати, не ставити на пряме сонце і двічі на рік міняти ґрунт. Особливих фіалок немає – всі вони особливі, треба їх любити і тішитися їхньою красою», – пояснює організаторка виставки клуб «Фіалки Прикарпаття» Галина Радловська.

Виставка триватиме до 13 лютого.

Авторка: Ірина Андріїв

Читайте також:
Тераріум у квартирі: сім’я франківців “пригріла” понад сотню змій у власному помешканні (ФОТО)