п’ятниця , 29.03.2024

День презерватива: 10 цікавих фактів про “гумовий виріб №2”

Напередодні свята закоханих у 40 країнах світу відзначають День презерватива.

презервативи

13 лютого – Міжнародний День презерватива. Ця дата увійшла у світові календарів, починаючи з 2007 року. Зазвичай у цей день проводять просвітницькі заходи для профілактики ВІЛ/СНІД під час статевих контактів. Пропонуємо Вашій увазі добірку цікавих фактів про “гумовий виріб №2”, адже саме так його колись називали у Радянському Союзі:

1. Частота використання презервативів найбільша у Японії. Там вони складають 80% усіх використовуваних контрацептивів.

2. Згідно з легендою, на міфічного царя Криту Міноса було накладено прокляття – у його спермі були змії та скорпіони. Відтак, Мінос, за легендою, щоб захистити свою партнерку, свою партнерку від рептилій та комах, зробив презерватив із козлячого сечового міхура.

3. У Швейцарії почали випускати презервативи невеликих розмірів для підлітків 12-14 років. Таке рішення було прийнято після дослідження, в ході якого з’ясувалося, що підлітки у віці 12-14 років займаються сексом набагато частіше, ніж це робили їхні однолітки в 1990 х роках, а звичайні презервативи для них завеликі.

4. Виявляється, презервативи потрібні не тільки для сексу. Іноді цей шматок латексу може врятувати життя. Якось туристка, подорожуючи Карибським морем, будучи не зовсім тверезою, впала за борт.

Єдине, що врятувало її – коробка з презервативами. Витягуючи їх, вона побудувала своєрідний рятувальний круг. Через два дні її врятував проїжджаючий корабель.

5. У кожній країні презервативи мають свою другу назву. Так, у Німеччині контрацептив називають “парижанином”, у Сполучених Штатах – це “шапочка Джиммі”, в Італії – “рукавичка”, у Франції – “англійська капюшон”, у Південній Африці – “французьке лист”, у Лівані – “пальтечко”. У Радянському Союзі презерватив продався в аптеках під назвою “гумовий виріб №2” і коштував він тоді 2 копійки.

6. Бум презервативної індустрії виник під час Великої депресії, яка накрила США наприкінці 20-их років минулого століття. Тоді в країні продавала до півтора мільйона презервативів за день. Тоді знову стали популярними старі гумові, а не новомодні латексні контрацептиви. Гумові, звісно ж були менш комфортними, але їх можна було використовувати багаторазово, а під час глибокої фінансової кризи це було дуже важливим фактором економії.

7. У 2005 році в Белграді учасники акції на підтримку безпечного сексу натягнули 18-метровий презерватив на один із пам’ятників у місті. В результаті вони були оштрафоровані за “несанкціоноване зачохлення пам’ятника”.

8. На Близькому Сході презервативи використовуються рідко і лише деякі. Ісламська релігія заперечує всі засоби контрацепції. Але використовувати презервативи не за призначенням, поки ніхто не відміняв. Відтак, люди на Близькому Сході винайшли інший спосіб використання презерватива – селяни переносять у них воду. Презервативи також розтягують між шарами бетону для додання даху водонепроникних властивостей.

9. Для того, щоб вберегти зброю від потрапляння піску, американські солдати часто під час військових операцій натягували презервативи на дула автоматів.

10. Бразильський художниця та скульпторка Адріана Бертіні набув популярності завдяки тому, що вона створює скульптури із презервативів, а також створює із них одяг. У художниці є багато шанувальників надзвичайного таланту. Сама Адріана каже, що вважає презерватив дуже цінним матеріалом для створення шедеврів.

Читайте також:
Новий партнер у сексі: як правильно підготуватися
Роман з одруженим: 9 ознак, що він ніколи не розлучиться