субота , 20.04.2024

Віче-реквієм “Герої не вмирають” провели сьогодні в Івано-Франківську

Сьогодні, 20 лютого, у день шостої річниці трагічних подій на Майдані у Києві, в Івано-Франківську на Вічевому майдані відбулося віче-реквієм «Герої не вмирають».

Учасники заходу вшанували пам’ять всіх українців, які віддали своє життя під час Революції Гідності.

Сотні франківців пройшлись поминальною ходою пам’яті до Меморіального скверу під вигуки «Герої не вмирають» та «Слава героям Майдану», інформують у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Участь заході взяли т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів, міський голова Руслан Марцінків, родини загиблих героїв, громадськість міста, духовенство та студенти.

Вшановуючи пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні, учасники урочистих заходів поклали квіти до могил Романа Гурика та загиблих героїв у Меморіальному сквері. Священики відслужили поминальну панахиду за світлу пам’ять загиблих, які відали свої життя за Україну під час Революції Гідності.

Важливо зазначити, що зима 2014 року зламала не лише хід новітньої історії України, але й людську свідомість. У ті дні героями стали ровесники наших дітей, близьких та друзів. Люди, з якими ми жили поруч, не підозрюючи, що за мить кожен із них може стати героєм.

Життя героїв Небесної Сотні обірвалися на півподиху та кожен українець сьогодні повинен використати їх шанс, мрію та право дихати на повні груди і можливість прожити щасливе життя у незалежній та багатій Україні.