понеділок , 29.04.2024

На птахофермах Надвірнянщини посилять заходи безпеки, щоб не допустити занесення пташиного грипу

Надвірнянський районний відділ Головного управління Держпродспоживслужби провів нараду-навчання з керівниками птахівничих господарств.

індича ферма

Також у заході взяли участь спеціалісти ветслужб господарств, начальники зон вирощування та користувачі мисливських угідь.

Обговорювалися питання запобігання виникнення та поширення пташиного грипу, африканської чуми свиней та сказу, інформують у прес-службі Головного управління Держспоживслужби в Івано-Франківській області.

Метою заходу було підвищення рівня поінформованості щодо захворювання на пташиний грип, задля вжиття вичерпних і своєчасних заходів, спрямованих на запобігання інфікування та поширення збудника цього захворювання.

Спеціалісти наголосили на небезпеці виникнення пташиного грипу, основним ймовірним джерелом поширення якого є дика перелітна водоплавна птиця. Крім того, учасникам заходу нагадали про обов’язкове проведення досліджень на африканську чуму свиней усіх добутих, згідно з ліцензією, диких кабанів, а також досліджень на сказ, при планових відстрілах червоної лисиці.

У підсумку наради було прийнято рішення посилити заходи щодо недопущення занесення пташиного грипу в птахогосподарствах по вирощуванню індиків.

Директори згаданих господарств запевнили, що терміново проведуть бесіди з усіма працівниками, яким буде доведений план дій щодо недопущення занесення цього захворювання та заборону утримувати свійську птицю у власних дворах.

Користувачі мисливських угідь у свою чергу запевнили, що посилять проведення обстежень угідь, особливо водойм, зокрема річок Бистриця, Стримба, Прут, Ворона. У випадку виявлення хворої птиці чи її загибелі, вони терміново повідомлять Надвірнянський районний відділ ГУ Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.

Читайте також:
На Прикарпатті селяни перекривали дорогу Надвірна-Бистриця (ФОТО)