понеділок , 06.05.2024

ДТП у Карпатах: у Микуличині зіткнулися автомобілі КІА та Mercedes-Benz (ФОТО)

Дорожньо-транспортна пригода трапилась сьогодні, 10 січня між населеними пунктами Микуличин та Татарів, що на Яремчанщині.

Микуличин ДТП

Про це інформують у відділі комунікації поліції Івано-Франківщини, пише Панорама Прикарпаття.

Близько дев’ятої години ранку 51-річний водій «Кіа» не впорався з керування виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем «Мерседес-Бенц», під керуванням 37-річного мешканця Республіки Молдова.

У салоні водія-іноземця знаходилось двоє дітей віком 5-ти та 10-ти років. Батько перевозив дітей без автокрісел, тим самим наразив їх на небезпеку. На щастя, в сьогоднішній ДТП ніхто не постраждав. Хоча наслідки могли бути дуже тяжкими…

Чоловік забув, що ігнорування встановлених правил перевезення дітей, а особливо, щодо користування автокріслами може призвести до травмувань і загибелі дітей.

На водія «Kia» поліцейські склали протокол за ст.124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП, а водію «Mercedes-Benz» виписали штраф за порушення правил перевезення дітей у розмірі 510 грн.

Нагадаємо, 21 листопада в Україні набув чинності закон, який передбачає штрафи за перевезення дітей в автомобілі без спеціальних засобів кріплення.

Заборонено перевозити без автокрісел дітей, нижчих за 145 сантиметрів, або віком до 12 років. За недотримання правил водія чекає штраф 510 гривень, а за повторне порушення — 850.

Читайте також:
Аварія у Снятині: водій “Шевроле Авео” збив пішохода