четвер , 28.03.2024

У Яблуниці спіймали чоловіка, який купив автомобіль за фальшиві євро

Яремчанські поліцейські викрили зловмисника, який купив автомобіль прикарпатця за фальшиві євро.

Про це інформують у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини, пише Панорама Прикарпаття.

21 січня, до Яремчанського відділення поліції звернувся 26-річний мешканець району, який повідомив, що під час продажу автомобіля «Skoda Octavia» невідомий покупець розрахувався з ним фальшивими банкнотами в сумі 950 євро.

За зверненням молодика слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) ККУ та розпочали оперативні заходи щодо встановлення особи зловмисника та розшуку автомобіля.

Вчора, 26 січня, під час несення служби на території обслуговування працівники сектору реагування патрульної поліції Яремчанського відділення поліції в селі Яблуниця зупинили автомобіль «Skoda Octavia», який підпадав під орієнтування.

Під час спілкування з водієм правоохоронці помітили в нього ознаки наркотичного сп’яніння. Що й пізніше підтвердив висновок лікаря.

Крім того, при поверхневій перевірці салону автомобіля поліцейські виявили поліетиленовий пакет з подрібненою сухою речовиною, ззовні схожою на наркотичний засіб «марихуану», металевий предмет зовні схожий на пристрій для викурювання, а також грошові купюри євро та доларів з позначкою «сувенір».

Для з’ясування усіх обставин події водія було доставлено до місцевого відділку поліції, де заявник впізнав зловмисника, який купив в нього автомобіль за підроблені гроші.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол за ст.130 КУпАП(Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Відносно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

А також, вирішується питання щодо затримання зловмисника за ст.208 КПК України та повідомлення про підозру за ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Читайте також:
На Івано-Франківщині у водія лісовоза трапився серцевий напад