п’ятниця , 26.04.2024

У Франківську прощаються з бортпровідницею, яка загинула в авіакатастрофі в Ірані

Івано-Франківськ прощається із загиблою в авіатрощі в Тегерані бортпровідницею Марією Микитюк.

похорон Марії Микитюк

Сотні франківців прийшли провести в останню путь 24-річну дівчину, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на Фіртку.

“Це велика втрата для нас усіх. Марійка – наша учениця, яка була для нас, як і всі учні, дуже дорогою і неповторною. Добре її пам’ятаю, надзвичайно цілеспрямована натура. Дуже позитивна по життю, мала багато друзів. Усі мають про неї добру згадку. Коли я прочитав про трагедію в інтернеті, то для мене це було великим шоком”, – розповів директор Української гімназії №1, в якій навчалася Марія Микитюк Ігор Дейчаківський.

У Будинку смутку в Івано-Франківську відбудеться панахида, а опісля домовину з тілом перевезуть в рідне село Старі Кривотули, де і поховають дівчину.

Нагадаємо, вчора тіла 11 українців, які загинули після збиття літака МАУ під Тегераном, повернули з Ірану на батьківщину.

24-річна бортпровідниця Марія Микитюк загинула в авіакатастрофі літака Boeing-737 8 січня у Тегерані. Дівчина – єдина дитина в родині. Вона закінчила Національний авіаційний університет у 2018 році. Наступного року Марія Микитюк планувала весілля.

Вранці, 8 січня, впав пасажирський літак української авіакомпанії МАУ рейсу PS752, який прямував з Тегерана до Києва. Судно вилетіло з іранського аеропорту о 6:10 за місцевим часом і за кілька хвилин після зльоту зникло з радарів.

В літаку перебували 11 громадян України: 2 пасажирів і 9 членів екіпажу.

Загалом в авіакатастрофі загинули громадяни семи країн. Згодом, Іран визнав, що український літак помилково був збитий ракетою.

Читайте також:
В Ірані розбився український літак: загинуло понад 170 людей (ФОТО)