четвер , 25.04.2024

У Польщі почали судити водія з України: його пасажирку вбили двері буса

Районний суд міста Кельце почав розглядати справу щодо громадянина України Сергія Ф., який у січні 2019 року мав везти несправним мікроавтобусом пасажирів, що призвело до трагедії.

Українцеві може загрожувати до 8 років в’язниці, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на портал “Я в Польщі”.

Чоловік визнав, що перевозив працівників з України мікроавтобусом, який мав проблеми з ручними гальмами. Стверджує, що повідомляв про це фірмі-власнику буса, однак, попри те, що поломку не усунули, все одно виїхав на роботу.

Пізніше слідство підтвердить, що саме через несправні ручні гальма стався нещасний випадок в результаті якого загинула одна з пасажирок.

4 січня 2019 року в гміні Стравчин (Келецький повіт) водій мікроавтобуса забирав групу українських жінок, яких мав вести до місця роботи. Припаркувався на похилій поверхні, а ручні гальма не працювали.

Коли троє осіб увійшли в салон, мікроавтобус почав різко скочуватися. Жінки намагалися швидко вийти: дві встигли, натомість третю під час спроби сильно вдарили по голові розсувні двері.

57-річна українка втратила свідомість і впала. Очевидці намагалися реанімувати її, проте всі спроби виявилися марними. Жінка померла.

Читайте також:
У Польщі на території костелу знайшли мертвим молодого українця