четвер , 25.04.2024

УГКЦ сподівається, що Зеленський запросить Папу Римського до України

В Українській греко-католицькій церкві сподіваються, що Президент Володимир Зеленський запросить Папу Римського Франциска до України.

папа римський Франциск

Про це глава УГКЦ Святослав Шевчук розповів в інтерв’ю “Главкому”.

“Ми не маємо поки що інформації про те, що готується його (Папи Римського Франциска – ред.) візит до України. Ми сподіваємося, що й новий Президент запросить Папу до України і що з боку українського суспільства (незалежно від конфесій) буде позитивне ставлення і усвідомлення важливості такого жесту для скріплення української державності”, – зазначив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ також зауважив, що минулого року греко-католики вкотре зробили офіційне запрошення Папи Римського до України.

“Ми зібралися у Римі і перша сесія нашого синоду відбулася разом з ним. Там ми всі разом просили його приїхати до України. Сподіваємося, що його приїзд стане ще одним поштовхом до того, щоб зупинити війну, привернути увагу цілого світу до питань гуманітарної і екологічної кризи, яку спричиняє ця війна. Після тієї нашої зустрічі уже в приватному спілкуванні Святіший отець сказав мені, що він дуже серйозно над цим розмірковує”, – повідомив Блаженніший Святослав.

Читайте також:
У Калуському районі освятили новий храм УГКЦ (ФОТО)