четвер , 25.04.2024

Прикарпатці влаштували пікет під кабінетом голови Івано-Франківської ОДА

Сьогодні, 30 січня, в Івано-Франківську обласну державну адміністрацію приїхали люди зі Снятинського району.

Це мешканці сіл, які вимагають, щоб їх включили до Снятинської ОТГ, а не Заболотівської, пише Панорама з посиланням на Фіртку.

Прикарпатці вимагали зустрічі із заступником голови ОДА з  питань реформи децентралізації Світланою Онищук. Проте, її на місці не було.

“Дайте нам того, хто за це все відповідає. Ми знаємо, що над Світланою Василівною є вищий орган. Нехай до нас вийде перший заступник голови ОДА”, – говорять люди.

Згодом, Світлана Онищук все ж таки зустрілася з представниками громади і пояснила, що у Київ наразі не відправляли жодних документів стосовного включення цих сіл у одну з ОТГ.

Також, приєднався до зустрічі т.в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

“Ми розповіли про ситуацію майбутньому міністру Денису Шмигалю. Вихід із ситуації – по одному представнику від кожного села і міністр Шмигаль спільно з депутатом Тимофійчуком, мною і Світланою Онищук радимося. Рішення не приймається вже. Ми мусимо цей процес зробити максимально цивілізованим”,- сказав Федорів.

Нагадаємо, 27 січня на засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів, йшлося про те, що чотири села Новоселиця, Джурів, Попельники та Тучапи, були у складі Заболотівської ОТГ. Потім вони висловили бажання, щоб їх включити до Снятинської ОТГ.

У Мінрегіоні запропонували ще раз повернутися до цього питання і поставити у ньому крапку.

У свою чергу, голова Заболотівської ОТГ просив залишили ці села у їх громаді.

У результаті рішення про прийняття вище перерахованих сіл до Снятинської ОТГ не прийняли. Відтак мешканці громад пригрозили перекриттям доріг і свою обіцянку дотримали – 29 січня перекрили рух на дорозі національного значення Н-10.

Читайте також:
У Франківську створили бригаду декомунізаторів