п’ятниця , 19.04.2024

Предстоятелі українських церков вітають вірян із Різдвом Христовим

Патріарх УГКЦ Святослав у своєму вітанні наголошує, що Різдво – це джерело перемоги над страхами сучасної людини перед майбутнім і невідомим.

Шевчук

«Різдво – це єднання Бога з людиною: Бог сам входить у життєвий простір людини і починає жити як людина, приймаючи всі невигоди, виклики й загрози. Радіймо, отже, бо ми ті, кого Христос у своєму народженні визволив від страху, даруючи нам радість у любові. Він також відновить нашу здатність до любові Бога і ближнього. У Ньому – основи нашого народного, державного і церковного буття.

Дорогі брати і сестри! З Різдвом Христовим щиро вітаю всіх вас: тих, хто в Україні і на поселеннях, хто сьогодні святкує разом з рідними і хто далеко від рідних, молодих і старших, дітей і батьків, здорових і немічних, заможних і бідних. Сьогодні всі ми багаті в радості та любові новонародженого Спаса. Думкою і серцем я з тими, хто страждає від тілесних і душевних ран.

Усі, хто з вас перебуває у сумнівах і пошуках серед небезпек і тривог сучасного світу, хто спраглий справжнього миру й радості – прийміть оце моє різдвяне вітання і мої обійми в любові. Особливо сьогодні я єднаюся в молитві з тими, хто безстрашно стоїть на фронті та захищає нашу державу. З цієї святкової нагоди висловлюю вдячність і передаю благословення також нашим ветеранам бойових дій. Хай слова нашої колядки промовляють до серця кожного:

Пастирям уподобімся,
Рожденному поклонімся,
Щоб ізволив мир нам дати,
Скорби в радость преміняти,
Віруючим, віруючим у Нього (Вселенная, веселися).

Зі щирого серця бажаю всім вам справжньої радості дітей Божих, смачної куті, веселих свят Різдва Христового та щасливого, мирного і благословенного нового року!

Христос народився! Славімо Його!»

Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній у своєму вітаннізазначає, що святкуючи Різдво, ми не просто вшановуємо історичну подію, але знову нагадуємо собі, що Син Божий народився не задля Себе Самого, а заради нас та заради нашого спасіння.

Епіфаній

«У ці святкові дні сердечно вітаю всіх вас із Різдвом Христовим та Новим роком. Вітаю Президента, Парламент та Уряд України. Наші спільні сердечні вітання звертаємо до мужніх захисників України – військовослужбовців та всіх, хто протистоїть агресії проти нашої Батьківщини, захищає її незалежність, територіальну цілісність та суверенітет. Ми просимо в Бога, щоб Він оберігав вас від усякого зла.

Минулого року з полону і несправедливого ув’язнення було звільнено багато наших співвітчизників, однак, на жаль, у ці святкові дні, значно більше наших братів та сестер перебувають в умовах окупації, у полоні та за гратами в чужому краї. Ми просимо в Господа милості та опіки для всіх вас і віримо, що наближається день вашого визволення.

У дні святкової радості від усього серця піднесімо молитовну подяку Спасителю Господу Ісусу Христу за милість до нас та за благодіяння Божі, які ми отримали.

Прославляймо Сина Божого, Який народився, в молитвах і в колядках, розділяючи радість у колі своєї родини та з ближніми! Але найбільше потрудімося для того, щоб усе наше життя було сповнене добра й любові, щоб втілити заклик, який звертає до нас Спаситель: «Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного» (Мф. 5: 16)!

Христос народився ! Славімо Його!».

Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко у своєму вітанні закликав усіх з надією та з вірою дивитися в майбутнє.

Паночко

“Дорогі та улюблені діти Божі, мир вам! Від щирого серця та з братньою любов’ю вітаю вас з новою віхою в нашому земному житті – Новим 2020 роком та чудовим святом Різдва Христового. Разом з вами хочу сердечно дякувати Всевишньому за рік прожитий, за радісні та сумні дні, за Його незмінну вірність до Своєї Церкви та надію, що хвилює серце і душу, – надію на зустріч з Нашим Спасителем і Царем, «Який прийде і не загається, а праведний житиме вірою».

Закликаю всіх нас з надією та з вірою дивитися в майбутнє, пам’ятаючи слова Ісуса: «Ось Я з Вами аж до кінця віку». Бажаю великої радості, подібної до радості пастухів та мудреців, що удостоїлися побачити своїми очима «Єдинородного від Отця».

Хай ніякі турботи чи негаразди – навіть світового масштабу – не затьмарять нам очі, щоб бачити Невидимого та Вічносущого, в руках Якого – життя та дихання наше.

Боже благословення хай спочиває на нас та дітях наших у Новому 2020 році, а Слово Боже, як ясна зоря, хай спрямовує наші кроки до Небесного Єрусалиму, щоб вклонитися Небесному Царю і принести Йому нетлінні скарби нашого серця.

Хай нам у цьому допоможе Господь! З любов’ю та молитвами про вас – старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко”