субота , 27.04.2024

Поблизу Франківська масштабна пожежа – горять поля (ВІДЕО)

У мікрайоні Опришівці з 16 години горить суха трава.

пожежа Франківськ

Сильний вітер заважає пожежникам приборкати вогонь, пише Панорама з посиланням на Курс.

“О 16:38 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на значній площі в селі Опришівці Івано-Франківської міськради. До місця виклику направлено рятувальників обласного центру”, – повідомили в обласному ДСНС.

Ліквідація пожежі триває. Наразі у прес-службі ДСНС не можуть сказати, яку площу охопив вогонь.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запевняє, що пожежа під контролем.

“Між Чукалівкою і Аеропортом горить трава, пожежники і МАРС працює! Ситуація під контролем”, – написав мер у мережі Фейсбук.

Начальник управління з надзвичайних ситуацій міськвиконкому Ігор Влізло повідомив, що горить 5 гектарів сухої трави в районі аеропорту.

“Там, в одному місці, загорілося, перекинулося на інше. Вітер ганяє вогонь. Зараз туди направляємо 3-4 одиниці техніки. Проблема в тому, що немає пожежникам, де води набирати, і вони мусять повертатися у місто. Виїжджають зараз інші машини, десь до години-півтори другу частину залиємо водою.

Населеного пункту там немає, це за Опришівцями, зі сторони аеропорту на земельних ділянках. Загорівся сухостій, який був нескошений. Все висохло, дощів немає. Загрози немає ні аеропорту, ні людям. Поки важко сказати, чи це самопідпал, чи це хтось так зробив, щоб потім йому менше роботи було”, – розповів Суспільному” Ігор Влізло.

Як повідомили згодом в управлінні ДСНС, до ліквідації пожежі було залучено 34 рятувальники на 9 одиницях техніки. О 20:33 пожежу було ліквідовано.