четвер , 28.03.2024

Контрабанда із Китаю: у Франківську викрили центр мінімізації митних платежів з оборотом 200 млн. гривень

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Івано-Франківській області зупинили роботу центру мінімізації митних платежів, через який було проведено зовнішньоекономічних операцій на 200 млн. грн.

гроші

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Івано-Франківській області, пише Панорама Прикарпаття.

В рамках проведення операції «Щит» та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали компаніям реального сектору економіки послуги щодо ввезення в Україну дитячої продукції та іграшок за заниженою митною вартістю.

Для здійснення злочинної діяльності фігуранти використовували групу підконтрольних компаній, через які здійснювався імпорт товарів.

У подальшому в Україну з Китайської Народної Республіки імпортувалась дитяча продукція та іграшки, які розмитнювались за заниженою митною вартістю. Для цього фігуранти подавали до митниці документи із недостовірними відомостями щодо вартості, кількості та ваги.

Встановлено, що протягом 2019-2020 рр. через підконтрольні фігурантам підприємства було проведено зовнішньоекономічних операцій на 200 млн. гривень.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних та складських приміщеннях, які використовували фігуранти, вилучено 250 тис. гривень готівкою, комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації, фінансово-господарську документацію та чорнові записи. Триває слідство.

Читайте також:
На Прикарпатті виявили небезпечну іграшку: вміст свинцю у 120 разів перевищує норму