середа , 24.04.2024

Авіакатастрофа в Ірані: серед загиблих – дівчина з Івано-Франківська (ФОТО)

У результаті авіакатастрофи, яка трапилася сьогодні вночі в Ірані, загинула 24-річна бортпровідниця з Івано-Франківська Марія Микитюк.

Марія Микитюк

Іранське агентство новин ISNA опублікувало список загиблих в авіакатастрофі українського літака МАУ під Тегераном.

На борту літака Boeing 787-800 перебували 11 громадян України – 9 членів екіпажу та 2 пасажирів.

Члени екіпажу: Сергій Хоменко, Катерина Статник, Марія Микитюк, Валерія Овчарук, Володимир Гапоненко, Юлія Сологуб, Олексій Наумкін, Ігор Матков, Денис Лихно.

Пасажири: Олена Малахова і Ольга Кобюк.

Видання Страна.ua повідомляє, що одна із загиблих, 24-річна бортпровідниця Марія Микитюк — дівчина родом з Івано-Франківська. Вона вчилася в НАУ у 2012-2018 роках.

“Маша була дуже яскравою, красивою, веселою і душевної дівчиною родом з Івано-Франківська. Справжній приклад для студентів. Вміла знатно веселиться і закривати сесії на 5.0. Любила небо і дуже пишалася своєю роботою. Таких позитивних і активних людей потрібно ще пошукати”. – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився вночі, 8 січня, за кілька хвилин після зльоту.  Наразі причини катастрофи невідомі.

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

В літаку перебували 11 громадян України: 2 пасажирів і 9 членів екіпажу. Загалом в авіакатастрофі загинули громадяни семи країн – Ірану, Канади, Швеції, України, Афганістану, Німеччини та Великої Британії.