четвер , 25.04.2024

На “Файне Різдво” до Надвірної завітала Вашківецька Маланка (ФОТО)

10 січня до Надвірної на фестиваль «Файне Різдво» завітала Вашківецька Маланка та народний аматорський танцювальний колектив «Черемшина».
Вашківецька Маланка

Колектив з міста Вашківці дивували надвірнянців галасливим, яскравим театралізованим дійством та справжнім карнавалом, інформує Надвірнянська міська рада.

Вашківці – це невеличке містечко над річкою Черемош, що знаходиться у Чернівецькій області і славиться своїм шанобливим ставленням до давніх традицій. З року в рік, під час різдвяних свят у місті відбувається власний карнавал, що вражає своєю неповторністю і автентичністю.

Вашківецька Маланка (Переберія) за довгі часи свого існування набула надзвичайної популярності навіть за межами України. Маланка – унікальне етнічне явище, потужний пласт традиційної народної культури.

Особливою рисою саме Вашківецької Маланки є весела мішанина традиційних персонажів – наречених, діда та баби, козаків, ведмедів та циган із гіперболізованими героями сучасності.

Ховаючись за характерними масками, маланкарі намагалися привернути до себе увагу глядачів своїми експресивними танцями та акторською грою.

Після виступу Вашківецької Маланки гарний настрій глядачам зі сцени «Файного Різдва у Надвірній» дарували учасники гурту «Bend Era».