п’ятниця , 26.04.2024

У Франківську судили водія, через якого у Богородчанах загинула 8-річна дівчинка

Житель Івано-Франківська, який скоїв аварію зі смертельним наслідком, на три роки позбавлений права керувати транспортними засобами.

ДТП, Богородчани

Аварія, у якій загинула 8-річна дівчинка, трапилася у Богородчанах 9 травня цього року

Івано-Франківський Апеляційний суд виніс вирок у справі щодо дорожньо-транспортної пригоди, у результаті якої загинула 8-річна дівчинка.

Нагадаємо, 9 травня, у смт. Богородчани трапилася дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком.

Як ідеться у матеріалах слідства, на перетині вулиць Шевченка і Об’їзна зіткнулися автомобілі марки “Форд Мондео” і “Мерседес Спринтер”.

У “Мерседесі” їхала сім’я – чоловік, дружина та їхня 8-річна донька. У результаті зіткнення дівчинка отримала важкі травми, від яких померла дорогою у лікарню. Травми середньої складності отримала також і жінка, пасажирка мікроавтобуса.

За результатами судового розслідування, аварію спричинив франківчанин, водій легкового автомобіля “Форд Мондео”, який виїжджаючи з другорядної дороги не пропустив транспортний засіб, що рухався головною дорогою.

Суд першої інстанції водія “Форда” визнав винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК, та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

На підставі ст.75 КК від відбування основного покарання звільнено з випробуванням, з випробувальним терміном  два роки.

Втім, прокуратура Івано-Франківської області не погодилася із тим, що винуватця смертельної аварії не обмежили в керуванні транспортними засобами і тому заступник прокурора  подав апеляційну скаргу.

Івано-Франківський Апеляційний суд розглянув цю справу і своїм рішенням від 3 грудня скасував вирок попередньої інстанції та призначив винуватцеві аварії покарання у вигляді трьох років позбавлення волі і позбавлення права керувати транспортними засобами терміном на три роки.

Водночас, на підставі ст.75 КК винуватця аварії звільнено від відбування основного покарання з іспитовим терміном  два роки.

Також, згідно з рішенням суду, винуватця ДТП зобов’язано оплатити проведення усіх експертиз.