четвер , 18.04.2024

На Івано-Франківщині рятуються від снігу – чистили дороги на п’яти гірських перевалах

Сьогодні, 11 грудня, станом на 8.00 проїзд дорогами державного значення Івано-Франківської області забезпечений.

сніг на Прикарпатті

Про це інформує Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області, передає Панорама Прикарпаття.

Протягом минулої ночі в низинних районах підприємства, що відповідають за експлуатаційне утримання автодоріг, перебували в черговому режимі.

Піско- та солерозкидальна техніка ТОВ «ПБС» та філій ДП «Івано-Франківський облавтодор» працювала на п’яти гірських перевалах – Яблуницькому, Буковецькому, Кривопільському, Торунському та Вишківському, де випав сніг.

Удосвіта, для ліквідації слизькості на дорогах державного значення після дощу та підмерзання дорожнього полотна внаслідок зниження температури повітря, були задіяні механізми для нанесення протиожеледних матеріалів.

Удосвіта розпочався снігопад і в низинних районах, а зокрема в Рогатинському районі, де на забезпеченні проїзду на а/д М-12 Кропинвницький – Знам’янка, Н-09 Мукачево – Львів і територіальних дорогах працювала техніка філії «Рогатинська ДЕД» Облавтодору.

За прогнозами синоптиків, протягом доби – погіршення погодних умов, сильні снігопади на всій території Прикарпаття, загроза ожеледиці. Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області закликає водіїв та пішоходів дотримуватися Правил дорожнього руху.