четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті мисливці застрелили двох собак, бо заважали полювати

Кричущий випадок трапився цими вихідними на Івано-Франківщині.

мисливці вбили собак

У неділю, 1 грудня, в селі Угринів, що на Тисмениччині, мисливці вбили домашню собаку.

Про інцидент розповіла мешканка села Марія Королик розповіла виданню “Галицький кореспондент”.

Вчора вранці господарі вигулювали двох собак неподалік від власної земельної ділянки. Якраз у цей час мисливці здійснили три постріли у напрямку собак.

Одна собака загинула, а місце перебування другої собаки невідоме, також невідомий її стан.

За словами Марії Королик, двоє мисливців втекли з місця події, а інші двоє у хамовитому стилі намагалися довести свою правоту.

“Одна собачка втекла — злякалася. Після дня пошуків її знайти не вдалось, думаємо вона теж загинула. Біля собак йшов хазяїн, йому пощастило, що жодна з куль не влучила в нього”. – каже жителька Угринева.

Дивними виявилися пояснення мисливців щодо своєї поведінки. Один виправдовувався, що переплутав із зайцем, то помилково вистрелив у напрямку собаки. А другий зізнався, що собаки розлякують зайців і заважають нормально полювати.

Згодом на місце події прийшли власники собак, мисливці почали погрожувати словесно та один з них накинувся на жінку, яка попросила показати посвідчення та скинув її з горба вниз.

“Кривдники переконували, що вони полюють у власному мисливському угідді та не бояться ні закону, ні патрульної поліції. Це сталося не в лісі, а біля житлових будинків там де гуляють батьки з дітьми. Це перший випадок коли вбили собак, але постріли лунають кожної неділі“, – зазначає Марія Королик.