четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті люди запалили шини – бунтують проти будівництва свиноферми (ВІДЕО)

Сьогодні, 12 грудня мешканці сіл Насташине та Конюшки знову вийшли на протест.

Насташине

Люди запалили шини на в’їзді до будівельного майданчика, де планується будівництво свиноферми, пише Панорама з посиланням на Фіртку.

Протестувальники наголошують, що попри домовленості, орендар продовжує вести діяльність на спірній ділянці.

Нагадаємо, що для врегулювання ситуації, що склалася навколо можливого будівництва свинокомплексу на території Насташинської сільської ради, 31 жовтня 2019 року в райдержадміністрації відбулася зустріч робочої групи.

В обговоренні взяли участь заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Івасик та жителі сіл Насташине і Конюшки.

На засіданні детально обговорено питання щодо дотримання ТзОВ «ЛЕМБЕРГ-АГРО» вимог чинного законодавства при проведенні підготовчих робіт, пов’язаних з будівництвом свинокомплексу.

Було озвучено результати перевірок контролюючих та правоохоронних органів та наголошено, що дану земельну ділянку можна використовувати виключно для особистого селянського господарства відповідно до її цільового призначення.

Відтак, будь-які будівельні роботи до моменту отримання всіх дозвільних документів, оцінки впливу на довкілля, проведення громадських слухань мають бути зупинені.

За результатами зустрічі прийняли рішення щодо пошуку альтернативної земельної ділянки для будівництва свиноферми.

Додамо, що згідно з даними системи YouControl, ТОВ «Лемберг-Агро» зареєстроване у 2006 році у місті Ходорів, Львівська область. Кінцевими бенефіціарами фірми є мешканці Львова Різник Богдан Степанович та Согор Людмила Романівна.

За даними асоціації «Свинарі України», ТОВ «Лемберг-Агро» працює у замкнутому циклі. Вирощених свиней збувають на власний переробний завод — ТОВ «Ходорівський м’ясокомбінат».

Один коментар

  1. Василь Гатило

    Хай самі нюхають свій сморід….