четвер , 18.04.2024

Мало позичив: житель Прикарпаття вдарив ножем знайомого і відібрав ще 2000 доларів

Розбійний напад трапився у селі Луги Рожнятівського району.

розбійний напад з ножем

Підозрюваного, який раніше судимий, поліцейські затримали, інформує Панорама Прикарпаття з посилання на сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

12 грудня до рожнятівських поліцейських надійшло повідомлення про розбій у селі Луги. Правоохоронці встановили, що о 12:00 25-річний мешканець села прийшов до дому 52-річного знайомого, щоб останній позичив йому суму коштів.

Господар погодився і дав кошти, проте молодий чоловік зауважив, що це замало і між ними виникла суперечка. В ході неї, з ножем у руках, гість вчинив напад на господаря і вирішив заволодіти його майном. Власнику будинку спричинено тілесні ушкодження у вигляді непроникаючого ножового поранення грудної клітки.

Після цього порушник заволодів грошовими коштами в сумі 1900 доларів США та 8000 польських злотих. Поліцейські оперативно затримали зловмисника за місцем проживання у порядку ст. 208 КПК України.

Як зазначають у поліції, він раніше судимий за аналогічні злочини. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 ККУ (розбій). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Невдовзі слідчі повідомлять про підозру затриманому, а суд обере міру запобіжного заходу.