середа , 24.04.2024

В Івано-Франківську підвищують тариф на тепло

24 грудня у ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» відбулися громадські слухання, на яких розглядали підвищення плати за тепло.

опалення тариф

Цікаво, що на днях уряд дозволив місцевим теплопостачальним компаніям знизити тарифи до 23%, але франківські тепловики вирішили, навпаки, підняти ціну, пише Курс.

На слуханнях обговорили проекти постанов НКРЕКП «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання за категоріями споживачів для ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», які ухвалили на відкритому засіданні НКРЕКП 13 грудня. Про це поінформувала прес-служба ТКЕ.

Цьому передувало звернення в НКРЕП заступника міського голови Франківська Руслана Гайди з питанням щодо необхідності перегляду тарифів на теплову енергію. Відповідний пакет документів був погоджений міською владою. Нацкомісія на його основі сформувала проєкти постанов і передала в ТКЕ на громадські слухання.

Проєкти НКРЕП передбачають підвищення тарифу для споживачів ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Так, Національна комісія постановляє встановити ДМП «ІФТКЕ» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання на рівні:

для потреб населення одноставковий тариф на теплову енергію на рівні 1419,95 грн/Гкал (без ПДВ);

для потреб бюджетних установ одноставковий тариф на теплову енергію на рівні 1443,02 грн/Гкал (без ПДВ);

для потреб інших споживачів, крім населення, одноставковий тариф на теплову енергію на рівні 1377,56 грн/Гкал (без ПДВ).

Також встановлюються тарифи на транспортування теплової енергії ТОВ «СТЕК» тепловими мережами ДМП «ІФТКЕ» на рівні: для потреб населення 254,23 грн/Гкал (без ПДВ); для потреб бюджетних установ 255,76 грн/Гкал (без ПДВ); для потреб інших споживачів 256,51 грн/Гкал (без ПДВ).

У своєму виступі на слуханнях в. о. директора ДМП «ІФТКЕ» Михайло Кобилянський зазначив, що тарифи на підприємстві не переглядалися більш як п’ять років. Була проведена робота щодо врахування всіх витрат, яке несе підприємство на цей час із існуючими нині в країні тарифами на всі складові тарифоутворення щодо теплової енергії.

Заступник міського голови Руслан Гайда сказав, що без прийняття нових тарифів на наступний рік фінансове існування підприємства буде проблематичним, дотацій з міського бюджету не вистачить. Усі складові тарифу за останні роки значно зросли.

За результатами обговорення був підтриманий проєкт постанови НКРЕКП про встановлення нових тарифів для ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Стосовно озвучених сум тарифів, то Михайло Кобилянський зауважив, що вартість газу на сьогоднішній день змінилася, тому на наступному засіданні НКРЕКП, яке попередньо має відбутися 28 грудня, буде визначено остаточні цифри тарифів на теплову енергію – її виробництво, транспортування та постачання.

Читайте також:
У Коломиї знизили тариф на проїзд