середа , 24.04.2024

Через аварію цистерни з газом евакуювали людей із 15 будинків

У суботу, 28 грудня, близько 19.00, в селі Цуцилів Надвірнянського району трапилася аварія – перекинулася автоцистерна з газом.

цистерна газ

На дорозі Н-09 Мукачево-Львів з’їхав в кювет та перекинувся вантажний автомобіль SCANIA, що належить мережі АЗС “ОККО”, з цистерною для перевезення газу ємністю 20 тонн.

До ліквідації наслідків було залучено рятувальників,  газорятувальний взвод Надвірної по охороні ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», правоохоронців. На момент прибуття підрозділів витоку газу не було, рятувальники провели заходи по від’єднанню клем АКБ автомобіля, провели бойове розгортання та подали ГПС-600 для створення пінної подушки, провели заміри на загазованість та огородили місце події.

Управління з питань цивільного захисту повідомляє, що через органи місцевої влади, організовано оповіщення жителів 15 житлових будинків, в яких проживає сорок людей (радіус оповіщення 200 м. від події).

На місці події для забезпечення безпеки від УДСНС в області виставлені два пости спостереження. Через кожні 2 години проводиться замір на загазованість. Рух автотранспорту не заблокований, забезпечення проїзду регулюється працівниками патрульної поліції.

Організований штаб з ліквідації події та аварійно-рятувальні роботи по підніманню цистерни і ліквідації наслідків ДТП.

На час проведення робіт місцевих жителів, що проживають в радіусі 200 м. від місця події буде евакуйовано до родичів та знайомих.