п’ятниця , 29.03.2024

У Тисменицькому районі браконьєри відстрілювали диких качок

З початком сезону полювання в Івано-Франківській області посилюється патрулювання лісових масивів та мисливських угідь.

качки браконьєри

Працівники державної лісової охорони спільно з представниками національної поліції та екологічної інспекції здійснюють цілодобові патрулювання.

Так, днями рейдова група здійснювала об’їзд мисливських угідь Тисменицького району. Під час патрулювання затримали чотирьох осіб, які здійснювали незаконне полювання у вечірню пору.

У порушників виявили чотири одиниці гладкоствольної мисливської зброї та вісім тушок добутих диких качок.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного лісового та мисливського господарства, передає Панорама Прикарпаття.

У процесі перевірки з’ясувалося, що чоловіки полювали у темну пору доби, що є порушенням, та за відсутності разових відстрільних карток.

Учасники рейдової бригади склали протоколи, згідно з якими будуть винесені постанови про притягнення осіб до адміністративної відповідальності, згідно зі ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство і полювання» та ч.2 ст. 85 КУпАП.

Нагадаємо, до кінця грудня на території мисливських угідь Івано-Франківської області триває сезон полювання на хутрову дичину (заєць, лисиця, вовк), копитних тварин (козуля, кабан, олень), а також — пернату дичину, зокрема перелітних качок.