п’ятниця , 29.03.2024

У Коломиї на озері рятували лебедя – птаха скувало кригою

До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в місті Коломия серед озера на території парку ім. Шевченка лебедя скувало кригою.

лебідь-шипун

Випадок трапився у середу, 4 грудня, близько 12.00, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Для надання допомоги було направлено працівників  Державної пожежно-рятувальної частини №7 м. Коломия. При наближені човна, лебідь  злетів з водойми.

Працівники Управління ДСНС в області поспілкувалися з Володимиром  Бучком, заступником директора з наукової роботи Галицького національного природного парку, керівником центру реабілітації диких тварин.

Він розповів, що лебідь-шипун – єдиний з 3 видів лебедів, що зустрічаються в Україні, у 80-х роках почав гніздуватися на нашій території. З кожним роком чисельність лебедів на Прикарпатті зростає, він є звичайним зимуючим птахом.

За осінній період птахи набирають достатньо запасу жиру для того, щоб перезимувати. При сильних морозах до -30 градусів, лебеді летять на Бурштинське водосховище, де скупчуються у великі зграї і успішно перезимовують.

Зазвичай лебеді морозу не бояться, бояться голоду. Без видимих пошкоджень у птаха, немає потреби його забирати з водойми.