четвер , 28.03.2024

У Городенці судять турка, який взяв жінку у заручники (ВІДЕО)

У справі Наталії Романиці проти Ірмака Омера (чоловік взяв жінку в заручниці й погрожував її вбити) заявили клопотання про відвід судді.

Про це стало відомо 19 грудня на черговому засіданні, яке відбулося у Городенківському районному суді на Івано-Франківщині.

Судовий розгляд справи триває близько року, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на Суспільне.

Потерпіла Наталія Романиця каже, що не бачить, аби суд враховував її інтереси. Вона вже змінила адвоката, тепер попросила відвід судді.

“Не вірю, бо я бачу, що до мене ставляться не як до потерпілої, а, напевно, як до якоїсь злочинниці. Я навіть не знаю, як сказати. Мене не вважають за потерпілу. Мені страшно за життя моїх дітей. Я не буду зупинятися, я йтиму до кінця, щоб захистити дітей”, – поділилася Наталя Романиця.

Її адвокат Андрій Малетин розповідає, чому подали клопотання про відвід судді Лідії Федів:

“Заява потерпілої зумовлена тим, що на останньому засіданні суддя винесла ухвалу, яка, на її думку, перешкодила доступ до правосуддя. При винесенні ухвали суддя не врахувала те, що є вже правові позиції Верховного суду, що зміна позову – а в даному випадку цивільного позову в кримінальній справі – зміна підстав позову при збереженні первинних підстав не є поданням нового позову”.

Адвокат обвинуваченого Роман Микитюк вважає таке клопотання безпідставним. Каже, що відвід судді призведе до затягування справи. Також це порушує виправдані строки розгляду кримінального провадження.

“Особа 1,5 року перебуває під вартою. Суд на всі клопотання захисту відмовляє як і в обранні більш м’якого запобіжного заходу. Так само відмовляє у застосуванні застави. Тобто я не бачу чогось такого, щоб суд упереджено ставився до людини, до неї застосований найважчий запобіжний захід”, – повідомив адвокат обвинуваченого.

Клопотання про відвід судді розглянуть 24 грудня. Після цього призначать дату наступного засідання по суті.

До слова, 13 липня 2018 року правоохоронці спільно із бійцями спецпідрозділу КОРД провели спецоперацію “Заручник” у селі Вікно Городенківського району.

Сусідка Наталії Романиці викликала поліцію, почувши крики. Правоохоронці з’ясували, що потерпілу взяв у заручники та погрожує вбити її знайомий 33-річний громадянин Туреччини.

З’ясувалося, що затриманий в ході спецоперації чоловік перебував в Україні незаконно. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею “захоплення заручників”.