п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті дітей до школи возять 40-річним автомобілем ГАЗ-66 (ВІДЕО)

Безпечного транспорту для своїх дітей вимагають батьки прикарпатського села Вороненко.

шкільний автобус, вантажівка

Наразі школярів возять у Ворохту старим вантажним автомобілем ГАЗ-66, який переобладнаний для перевезення пасажирів, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на ТСН.

Автівка стара,страшна і дірява, їй вже близько сорока років. Тож про зручне і комфортне перевезення не йдеться.

Втім, терпець у мешканців гірського села увірвався – вони вимагають безпечного транспорту для своїх дітей.

Як з’ясувалося, не так давно, а саме два роки тому, для потреб району закупили новий шкільний автобус.  Але виявилося, що він може їздити тільки рівниною. Для екстремального гірського бездоріжжя такий транспорт не годиться.

Тож і надалі користуються старим транспортом для перевезення дітей у Ворохтянську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

За словами міського голови Яремчі Василя Онутчака, для гірських районів потрібний повнопривідний автобус, вартість якого становить щонайменше 2000000 гривень. Мер зазначив, що буде просити кошти на шкільний транспорт окремо у Кабміну.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківській ОДА обговорювалося питання фінансових проблем освітньої галузі Галицького району. Зокрема, очільник ОДА Денис Шмигаль пропонує провести оптимізацію закладів освіти району і раціонально використовувати кошти, адже у Галицького районі 18 малокомплектних шкіл. Тож при закритті таких закладів потреба у шкільних автобусах на Прикарпатті тільки зростатиме.