субота , 20.04.2024

В Івано-Франківську на фестивалі “Коляда на Майзлях” виступлять колективи різних країн і конфесій

Дійство пройде з 8 по 12 січня в церкві Царя Христа провінції Отців Василіян – на Майзлях, за адресою вул. Незалежності, 181.

коляда на Майзлях

Цього року фестиваль коляди стане вже одинадцятим.

«Фестиваль «Коляда на Майзлях» об’єднує не тільки колективи з різних регіонів нашої держави та й світу, але він має екуменічний характер, – розповідає організатор «Коляди» ігумен монастиря отців василіан, настоятель парафії Царя Христа Івано-Франківська о. Йосафат Хаймик. – Отже, цього року ми запросили парафіяльний хор Православної Церкви України з Івано-Франківська.

Вже вдруге запрошуємо сусідів нашої парафії – християн віри євангельської, які представлять дуже цікавий дитячий колектив. Також заплановано виступ ансамблю «П’ятий океан» з однієї з протестантських спільнот».

До участі у фестивалі долучаться представники римо-католицької церкви – з Мадрида. З Бенедиктинського монастиря приїде дитячий хор. У програмі їх виступу – старовинний церковний латинський спів.

Особливо цікавим буде також виступ африканського хору святої Терези. Його учасники – студенти Івано-Франківських вишів, які є прихожанами римо-католицького костелу.

Хор «Флоралія» з Національного університету мистецтв румунського міста Ясси теж візьме участь у «Коляді на Майзлях» як представник Румунської Православної Церкви. «З цим хором ми будемо мати спільну Літургію, – ділиться отець Хаймик. – Бо у програмі фестивалю є також спільні богослужіння».

Цьогоріч виступлять на «Коляді» відомі не лише в Україні, а й за її межами церковні колективи і виконавці.  Серед них – знаний вокальний секстет ManSound.

Фестиваль «Коляда на Майзлях» триватиме з 8 до 12 січня в храмі Царя Христа в Івано-Франківську.

Нагадаємо, різдвяний фестиваль “Коляда на Майзлях” було започатковано у 2010  році  при   монастирі Царя Христа отців Василіян Української Греко-Католицької Церкви м. Івано-Франківська.

Головною метою фестивалю є відновлення, збереження та поширення різдвяних традицій, коляд, щедрівок, а також обмін творчими досягненнями мистецьких колективів.

Натхненниками заснування фестивалю були творчі колективи парафії (хори, ансамблі, солісти, спільноти, священики парафії) за підтримки єпископа Івано-Франківського Української Греко-Католицької Церкви Софрона Мудрого.