вівторок , 30.04.2024

Суд пом’якшив запобіжний захід для водія, через якого в аварії загинуло троє людей

Винуватцю смертельного ДТП обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави

аварія, Княжолука

У результаті аварії загинуло троє людей – двоє маленьких діточок та їхня 33-річна матір.

Про це інформує прес-служба прокуратури Івано-Франківської області, передає Панорама Прикарпаття.

У п’ятницю, 8 листопада, Івано-Франківським апеляційним судом проголошено рішення щодо застосованого судом І інстанції запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою депутату сільської ради, який підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

Незважаючи на позицію прокуратури області з приводу неможливості визначення застави при триманні під вартою, колегією суддів Івано-Франківського апеляційного суду обрано останньому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено можливість внесення заставив розмірі 288 тис. грн.

Нагадаємо, що відповідно до ухвали Івано-Франківського міського суду від 12.07.2019 винуваться смертельної ДТП у с. Княжолука Долинського району, який керуючи автомобілем Kia Sportag у стані алкогольного сп’яніння, зіткнувся з авто Ford Focus, в наслідок чого загинуло 3 осіб, в тому числі 2 малолітніх дітей, утримували в УВП № 12 під вартою без визначеного права на внесення застави.

Ухвала колегії суддів апеляційного суду оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Досудове розслідування триває, проводяться ряд експертиз.

Нагадаємо 10 липня на ділянці автодороги Н-10 «Стрий-Чернівці-Мамалига», що в с. Княжолука Долинського району, відбулося зіткнення автомобіля марки «Ford Focus» та зустрічного автомобіля марки «Kia Sportage».

Унаслідок ДТП двоє малолітніх пасажирів (3 та 5 років) автомобіля «Ford Focus» від отриманих травм померли в Долинській ЦРЛ. Згодом через кілька днів у лікарні померла їхня 33-річна матір.