четвер , 28.03.2024

50 тисяч доз вакцини проти дифтерії доставлять на Прикарпаття

В Україні зареєстровані 22 випадки дифтерії.

дифтерія, вакцина

У зв’язку з цим 31 жовтня на базі обласної дитячої клінічної лікарні відбулись навчання для заступників головних лікарів з питань охорони материнства та дитинства, педіатрів та лікарів загальної практики сімейної медицини.

Присутнім вкотре нагадали клініку дифтерії, дифдіагностику, як проводиться лабораторне підтвердження цієї недуги та тактику кожного лікаря при цьому захворюванні, інформує Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Про поліомієліт та стан вакцинації як головного запобігання даних захворювань в області розповіла експерт з епідеміології департаменту охорони здоров’я Євгенія Чурпіта.

За словами головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я з організації педіатричної допомоги Лариси Підвербецької, рівень щеплення у діток до 1 року дуже низький.

Невтішні показники і з імунізацією у дорослих вакциною АДП-М. Для створення надійного колективного імунітету загальний показник має становити 95 відсотків.

Експерт ДОЗ ОДА з дитячої імунології Галина Бенько звертаючись до учасників навчання наголосила на наказі 551, який чітко регламентує необхідні щеплення на сьогоднішній день.

Імунолог додала, що це є робота кожного лікаря первинної та вторинної ланки. Тому закликала лікарів не ризикувати здоров’ям власних дітей і своїх пацієнтів та робити всі щеплення за розкладом, аби не допустити лиха.

Спеціалісти наголошують, що в області є достатня кількість доз вакцини АКДП та АДП-М.

Окрім цього, Прикарпаття очікує планову поставку «Укрвакциною» 52 440 доз АДП-М (вакцина проти дифтерії та правця) після 4 листопада.