п’ятниця , 29.03.2024

Через сурогатний алкоголь двоє жителів Прикарпаття опинилися за гратами

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обрано для двох осіб, які на Івано-Франківщині незаконно виготовляли та збували алкогольні напої.

тіньовий спирт

На Прикарпатті прокуратура спільно з податковою міліцією виявила підпільний цех з виготовлення алкогольної продукції, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного виготовлення алкогольних напоїв (ст.204 КК України) і придбання, перевезення та зберігання підроблених марок акцизного податку (ст. 199 КК України).

В ході проведення досудового розслідування встановлено групу осіб, яка займалася незаконним виготовленням, зберіганням, транспортуванням та реалізацією незаконно виготовлених алкогольних напоїв, використовуючи при продажі товарів  підроблені марки акцизного податку.

Під час проведення санкціонованих обшуків з незаконного обігу вилучено понад 6390 літрів спирту який використовувався як сировина для виготовлення фальсифікату, майже 2000 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, близько 1500 підроблених марок акцизного податку, знаряддя для виготовлення фальсифікату (етикетки та контретикетки різних торгових марок, тара різного об’єму, корки), а також 3 транспортні засоби, які використовувались як знаряддя вчинення злочину.

За підозрою у вчиненні злочинів затримано 2-х осіб, яким повідомлено про підозру за ч.2 ст.28, ч.2 ст.204, ч.2 ст.199 КК України та щодо яких Івано-Франківським міським судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На даний час призначено необхідні судові експертизи, проводяться інші першочергові слідчі дії, досудове розслідування триває.