п’ятниця , 29.03.2024

Франківчани будують першу церковну лікарню в Україні – зовнішні роботи уже завершені (ВІДЕО)

Майбутня клініка матиме 6 поверхів та надаватиме медичні послуги широкого профілю.

клініка святого Луки, Івано-Франківськ

клініка святого Луки

У новій будівлі знаходитиметься: лабораторія крові; магнітно-резонансна томографія; комп’ютерна томографія; флюорографія; кабінети лікарів-консультантів різних напрямків; 2 операційні кімнати та палати для післяопераційного й стаціонарного обслуговування.

Івано-Франківське Архієпархіальне управління продовжує і надалі трудитися над будівництвом повноцінної клініки Святого Луки. Вона стане першою церковною лікарнею в Україні.

На сьогоднішній день завершені всі фасадні роботи, а також проведено облагородження території, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на прес-службу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Для проведення фасадних робіт майстри використовували виключно високоякісні будівельні матеріали. В майбутньому це дозволить збільшити процес експлуатації, а також сприятиме енергозбереженню будівлі.

Здійснюючи роботи по благоустрою території, працівники висадили багато зелених насаджень, адже це впливає на очищення навколишнього середовища. Окрім того, було проведено освітлення внутрішньої території.

Ось як весь цей комплекс виглядає з висоти пташиного польоту

Попереду ще дуже багато роботи, однак будівництво повноцінної клініки Святого Луки впевнено прямує до свого завершення.

Наразі в Івано-Франківську активно діє лікувально-діагностичний центр св. Луки, який у своїй діяльності ставить за мету насамперед допомагати всім потребуючим, особливо людям із пільгових категорій.

Так, центр св. Луки щомісяця надає пільгові та безкоштовні медичні послуги для малозабезпечених людей, ветеранів АТО/ООС, а також дітям з особливими потребами з Центру соціальної реабілітації та діагностики.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську паралельно триває будівництво нового корпусу Католицької гімназії.