п’ятниця , 29.03.2024

У церкві на Рожнятівщині освятили новий розпис та дзвони (ФОТО)

23 листопада Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав до парафії села Суходіл, що на Рожнятівщині.

Суходіл, церква, розпис

Цього дня відбулася Архієрейська Божественна Літургія, а також освячення оновлених розписів храму і дзвонів, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Численні вірні, молодь та діти на церковному подвір’ї радо зустрічали Митрополита щирими посмішками та словами привітань. Місцевий парох запросив Владику Володимира очолити богослужіння.

Розпочались урочистості з освячення відновлених розписів святині та спільної Архієрейської Божественної Літургії.

Згодом Митрополит Володимир освятив нові дзвони, які пожертвували для громади українські родини з Чикаго (Сполучені Штати Америки), які є вихідцями с. Суходіл.

Після освячення дзвонів Архієрей звернувся до присутніх, пояснюючи значення дзвонів для мирян. «Дзвони є тим голосом Божим, який кличе кожного парафіянина  до храму на молитву», – переконаний Митрополит.

На завершення Владика висловив жертводавцям слова вдячності за щиру і ревну працю для добра парафії та усієї Христової Церкви.

Суходіл, церква

Суходіл, церква

Суходіл, церква, дзвони

Суходіл, церква