п’ятниця , 29.03.2024

У справі про замах на прикарпатського бізнесмена затримали в Києві ветеранку АТО

У добровольців і ветеранів АТО в столиці провели масові обшуки.

Пума, учасниця АТО

Слідчі провели масові обшуки в Києві у ветеранів та добрвольців АТО. Напередодні затримали учасницю бойових дій Інну Грищенко.

Їй правоохоронці інкримінують причетність до замаху на бізнесмена у місті Косові Івано-Франківської області.

Раніше ветеранка проходила у справі як свідок.

Ветеран АТО Ірина Грищенко, позивний “Пума” – дружина кіборга, бійця 95 бригади, ветерана АТО Владислава Грищенка, якого звинувачують у замаху на вбивство бізнемена в Косові. Його недавно затримали на Прикарпатті та утримують у СІЗО в Івано-Франківську.

У середу, 6 листопада, Інні Грищенко мали обрати запобіжний захід у Печерському райсуді столиці. Також з Івано-Франківська до Києва повинні були привезти Владислава Грищенка.

Про це пише у мережі Станіслав Краснов, інформує РБК Україна.

Пума

Крім того, в Києві відбувся обшук піцерії, на Софіївській, 8, яку заснували ветерани АТО. Леонід Остальцев, засновник Veterano Group, розповів, що у його помічника Дмитра Терещенка також відбулися обшуки.

Терещенка нібито також звинувачують у причетності до замаху на бізнесмена в Косові в 2018 році, за яке у вересні 2019 затримали кіборга Владислава Грищенка, з позивним Буча. Владислав є чоловіком Інни, вона три роки тому працювала в одному із закладів Veterano Group.

Адвокат Інни Грищено упевнений, що звинувачення надумані, і вбачає в затриманні ветеранів АТО тиск на добровольців.

Нагадаємо, 25 вересня оперативні працівники управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області спільно з спецпідрозділом «КОРД» затримали підозрюваного у вчиненні замаху на вбивство в Косові.

Замах стався у липні 2018 року. Тоді до косівської поліції звернувся 60-річний місцевий житель – він заявив що, виїжджаючи з власного подвір’я, виявив під машиною небезпечний предмет. Це був саморобний вибуховий пристрій, який мав 5 кг в тротиловому еквіваленті.