п’ятниця , 19.04.2024

У Надвірнянському районі освятили нову дзвіницю (ФОТО)

25 листопада, в день свята великого мученика за віру Христову і воз’єнання церков — св. Йосафата, Кунцевича, владика Василій Івасюк відслужив Архиєрейську Літургію у с. Битківчик Надвірнянського району.

Битківчик, дзвіниця

Завітав єпископ на парафію, названу в честь святого, з нагоди храмового свята, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на прес-службу Коломийської єпархії УГКЦ.

Процесійно на церковному подвір’ї його зустрів парох о. Андрій Будзак спільно з парафіянами. Після слів вітань кир Василій очолив богослужіння, за яким співслужили: протопресвітер Пнівський о. мітр. Богдан Михайлина, віце-економ єпархії о. Михайло Мільчаковський та чисельне духовенство.

Під час проповіді Преосвященний владика розповів вірним про життєві подвиги священномученика Йосафата і закликав його наслідувати.

“Метою життя Йосафата були церковна єдність і навернення грішників. Його християнське милосердя, любов до ближнього, навіть до своїх ворогів не тільки на словах, але й на ділі, пошуки шляхів об’єднання, підтверджує велику відданість Христовій Церкві. Він відверто говорив:“Ви мене переслідуєте, готуєте для мене смерть, а я вас усім серцем люблю і бажаю за вас віддати навіть своє життя”, сказав проповідник.

По завершенню Літургії єпископ вручив подячні грамоти всім жертводавцям, які підтримали будівництво дзвіниці для місцевого храму. Далі відбулось мирування, після чого парафіяни вийшли на освячення води і новозбудованої дзвіниці.

Битківчик, освячення дзвіниці

Битківчик, церква