субота , 20.04.2024

У Коломиї затримали чоловіка, який повідомив про замінування торгового центру “Водолій”

Правопорушником, який повідомив неправдиву інформацію про замінування, виявився місцевий мешканець.

Коломия, торговий центр “Водолій”

Розпочато кримінальне провадження. Фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Вчора, о 23 годині 30 хвилин до поліції надійшло анонімне телефонне повідомлення про замінування торгового центру «Водолій», що у місті Коломия.

На місце події негайно виїхали працівники вибухотехнічного відділу, слідчо-оперативна група, кінологи з собакою та пожежники. Спеціалісти обстежили приміщення закладу та прилеглу територію, жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

В ході проведення оперативних заходів поліцейські встановили особу зловмисника, причетного до надання неправдивого повідомлення про замінування. Він затриманий в порядку ст.208 КПК України. Анонімом виявився 36-річний коломиянин.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання для міри запобіжного заходу.