середа , 24.04.2024

Три туристи загинули, а 20 травмувалися – на Прикарпатті судитимуть винуватців масштабної аварії

На лаві підсудних опинилися водій, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, та організатор рафтингу, який дозволив перевезення несправною вантажівкою.

ДТП, Красник, туристи

6 травня 2019 р. з висоти впав у річку автомобіль, який перевозив туристів із Білорусі

Слідчі слідчого управління ГУНП в області завершили досудове розслідування і спрямували до суду матеріали кримінального провадження за фактом аварії у с. Красник Верховинського району.

Нагадаємо, 6 травня 2019 року з висоти впав у річку вантажний автомобіль, який перевозив туристів із Білорусі. Через аварію три людини загинули, а двадцять – травмувалися, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Тоді поліцейські оперативно затримання водія, місцевого мешканця, який керував вантажним автомобілем. 47-річний водій автомобіля ГАЗ-66 не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку. Водій керував в стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердила медична експертиза.

Також правоохоронці затримали 52-річного керівника громадської організації “Федерації рафтингу Прикарпаття”, що дозволила перевезення вантажівкою.

ДТП, Карпати, туристи

Водій не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку

Двом затриманим 8 травня Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу. Водію обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і без внесення застави, а організатору – у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Керманичу слідчі оголосили підозру за ч. 3 ст. 286 ККУ, згідно з якої чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Керівнику організації оголошено підозру за ст. 287 ККУ. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації.