п’ятниця , 29.03.2024

Реформа триває – у медзакладах Прикарпаття скоротять ще 1670 ліжкомісць

В Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

палата у лікарні

Одним із питань, яке розглянули депутати, став стан реформування вторинної та третинної медико-санітарної допомоги. Мова йшла про проблемні питання, пише Галицький кореспондент.

Ірина Кобельська, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, розповіла, що 114 медичних закладів в області мають перетворитися в комунальні некомерційні підприємства. З них 37 вже пройшли цей процес, а решта 77 саме цим займаються.

“Потрібна оптимізація кадрового і ліжкового фонду, ми цим займаємося. Вже скорочено понад 1600 ліжок, і потрібно скоротити ще 1670. Це зобов’яже нас переглянути штатну чисельність лікарень. Крім цього, буде створений єдиний медичний простір для всіх закладів Прикарпаття”, – розповіла Ірина Кобельська.

Також на Івано-Франківщині бракує приблизно 1500 одиниць комп’ютерної техніки. Заклади повинні підключатися до електронної системи eHealth, тож це є обов’язковим.