четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині чоловік побив Свідка Єгови

15 листопада Калуський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який побив Свідків Єгови їхнім же стендом.

Свідки Єгови

Так, 4 липня 2017 року Свідки Єгови перебували на вулиці Богдана Хмельницького в неподалік магазину «Ваша Оселя», де проводили проповідування вчень Біблії та безоплатно розповсюджували релігійну літературу, яка знаходилась на спеціально пристосованому дерев`яному стенді, інформує Панорама Прикарпаття  з посиланням на «Вікна».

Того ж дня, близько 13.30 обвинувачений, знаючи про приналежність вищевказаних осіб до релігійної громади «Свідки Єгови», підійшов до них та, висловлюючи в бік останніх образливі слова, схопив дерев`яний стенд, на якому була розміщена релігійна література, і завдав удар стендом в ліву гомілку.

Постраждалий отримав ушкодження у вигляді садна та синця в ділянці лівої гомілки. Нападник та постраждалий, як з’ясувалося в судовому засіданні, уклали угоду про примирення.

Згідно з документом, потерпілий відмовляється від заявленого ним у цьому кримінальному провадженні цивільного позову про відшкодування, а обвинувачений зобов`язується публічно, у присутності суду, сторін та інших учасників даного кримінального провадження вибачитись перед потерпілим, надалі утримуватись від вчинення проти потерпілого та інших осіб, що сповідують релігію Свідків Єгови, будь-яких умисних дій, направлених на образу почуттів громадян у зв`язку з їхніми релігійними переконаннями.

Вчинення вказаних дій обвинуваченим є для потерпілого достатнім покриттям завданої йому шкоди та позбавляє його права на звернення з позовом про відшкодування моральної шкоди до обвинуваченого у майбутньому в порядку цивільного судочинства, йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду.

Тож, обвинуваченому призначено покарання у вигляді 100 годин громадських робіт.

Нападник попросив вибачення у потерпілого. Провадження за цивільним позовом потерпілого закрили у зв`язку з відмовою позивача від позову.

Також суд вирішив повернути постраждалому речові докази — металевий візок з дерев`яним ящиком та стенд чорного кольору.