п’ятниця , 26.04.2024

На Івано-Франківщині планують зменшити кількість ОТГ

Cільські ради, які до цього часу не об’єднались у громади, будуть приєднані в адміністративному порядку до вже діючих ОТГ – експерт про можливі зміни конфігурацій ОТГ у відповідності до оновленого перспективного плану.

ОТГ, Прикарпаття, децентралізація

Івано-Франківська облдержадміністрація спільно з експертним середовищем працюють над оновленням Перспективного плану формування ОТГ області. Зміни до документа здійснюються у відповідності до нових методик Міністерства розвитку громад та територій України.

На цьому наголосив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

«Сьогодні пропонується зменшити кількість ОТГ із 60, як було передбачено раніше, до 57. Це зумовлено тим, що три територіальні громади області за чотири роки впровадження реформи, так і не спромоглись добровільно об’єднатись. Мова йде, зокрема, про Красноїльську та Яблуницьку громади Верховинського району, а також Яблунську тергромаду з Богородчанщини», — сказав він.

При цьому експерт зазначив, що нині слід очікувати і на певні зміни у конфігурації меж вже існуючих об’єднаних територіальних громад. За його словами, у такий спосіб планують доєднати сільські ради, які до цього часу не об’єднались в ОТГ, до вже діючих тергромад.

Коментуючи нещодавню подію щодо підтримання депутатським корпусом рішення міської ради про надання згоди на добровільне об’єднання трьох сільських рад до Івано-Франківської ОТГ, він зазначив:«Сьогодні міська рада фактично продовжила процес добровільного об’єднання. У мерії одностайно підтримали рішення про приєднання до свого складу ще трьох нових сільських рад – Березівської, Колодіївської та Підпечерської. Ми сподіваємось, що вони встигнуть завершити процес об’єднання та отримають усі необхідні субвенції для свого розвитку».