вівторок , 23.04.2024

Збірна України дізналася суперників у фінальній частині Євро-2020

Жеребкування фінального турніру Євро-2020 відбулося сьогодні, 30 листопада, у Бухаресті.

збірна України, футбол

Національна збірна України сьогодні дізналася суперників у фінальній частині Чемпіонату Європи з футболу 2020 року, пише Панорама Прикарпаття.

Згідно з результатами жеребкування, українська команда зіграє у групі С. Її суперниками стануть збірні Нідерландів, Австрії, а також третя команда визначиться навесні після закінчення матчів плей-офф.

Наразі існує 5 варіантів щодо можливого третього суперника жовто-синіх.

Якщо шлях А виграє команда Румунії, то саме вона і стане четвертою учасницею групи С. У випадку перемоги іншої команди у плей-офф шляхом А збірній Україні тоді дістанеться в суперники переможець із шляху D – це Грузія або Білорусь, Північна Македонія чи Косово.

Остаточно четвертий суперник визначиться 31 березня 2020 року.

Свій перший матч групового етапу підопічні Андрія Шевченка проведуть а Амстердамі проти збірної Нідерландів. Поєдинок відбудеться 14 червня.

Потім українців чекають два поєдинки у Бухаресті – 18 червня проти переможця плей-офф і 22 червня проти збірної Австрії.

Пропонуємо Вашій увазі склад інших фінальних груп на Євро-2020:

Група А – Італія, Швейцарія, Туреччина, Уельс.

Група В – Бельгія, Росія, Данія, Фінляндія.

Група D – Англія, Хорватія, Чехія, переможець плей-офф (Шлях С).

Група Е – Іспанія, Польща, Швеція, переможець плей-офф (Шлях В).

Група F – Німеччина, Франція, Португалія, переможець плей-офф (Шлях А/Шлях D).

Як відомо, фінальна частина Чемпіонату Європи 2020 року вперше відбудеться за експериментальною системою з метою якнайбільшого охоплення аудиторії вболівальників – матчі відбудуться у 12-ти містах 11-ти країн Європи.

Відкриття фінального турніру відбудеться 12 червня у Римі, а фінал та півфінали пройдуть у Лондоні.

Нагадаємо, збірна України пробилася на Євро-2020 з першого місця у групі В. Підопічні Андрія Шевченка під час групового відбору впевнено обійшли команди Португалії, Сербії, Люксембургу та Литви.