четвер , 28.03.2024

За порятунок людей у ДТП українець отримав громадянство Польщі

Під час масштабної аварії, що трапилася у Польщі, український водій зумів врятувати чотирьох людей.

Андрій Сіровацький врятував чотирьох людей

Польща надала громадянство українському водію Андрію Сіровацькому. Він у червні цього року рятував постраждалих у масштабній ДТП на автостраді поблизу Щеціна.

Акти надання польського громадянства водію та його сім’ї особисто вручив воєвода Любуский Владислав Дайчак, повідомила 6 листопада газета “Do rzeczy”.

Сім’я Андрія Сіровацького раніше жила у Черкасах, зазначає видання. У 2016 році чоловік поїхав до Польщі на заробітки, згодом забрав до себе дружину та двох дітей і оселився у місті Стшельце-Краєнське Любуского воєводства, що на заході Польщі.

Андрій працює водієм в одній із транспортних компаній, а дружина – у салоні краси.

9 червня цього року Андрій Сіровацький їхав трасою А6 у Норвегію. Біля Щеціна він став свідком масштабної аварії за участі фури та шести легкових автомобілів.

Наш співвітчизник, не вагаючись, кинувся рятувати людей із машин, які загорілися внаслідок зіткнення. Завдяки його мужнім та рішучим діям вдалося врятувати двох жінок та двох дітей.

У цій аварії загинули 6 людей, іще 16 – отримали травми різної складності.

“Узяв вогнегасник і пішов до автомобіля. Всередині були дві жінки і двоє дітей. Жінки були пристебнуті пасками безпеки, але все ж вдалося дістати їх через вікно. На щастя, я не був сам, ще хтось допомагав. Витягнули теж водія фури. На жаль, не всіх вдалося урятувати – забракло часу і можливостей. Не вважаю себе героєм, просто рятував людей, бо так треба було”, – розповів польським журналістам Андрій Сіровацький.