п’ятниця , 19.04.2024

Захищався від кредитора? Суд обрав запобіжний захід для прикарпатця, який зарізав валютчика

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обрав суд для 53-річного жителя Калуша. Чоловіка підозрюють у вбивстві свого 42-річного знайомого.

Калуш, суд, вбивство

Нагадаємо, злочин трапився у суботу, 2 листопада, у Калуші.  53-річний місцевий житель у власному будинку завдав кілька ножових поранень 42-річному знайомому чоловікові, який посеред ночі прийшов до нього з вимогою погасити борги.

Від отриманих ножових поранень в область спини та черевної порожнини потерпілий загинув на місці події.

Господар помешкання о третій годині ночі сам викликав поліцію і повідомив, що у своєму помешканні виявив тіло мертвого чоловіка.

Згодом правоохоронці встановили, що господар помешкання мав боргові зобов’язання перед 42-річним чоловіком, між ними виник конфлікт, який згодом завершився трагедію.

Відомо також, що загиблий у Калуші на ринку “П’ятачок” займався обміном валют.

У понеділок, 4 листопада, суд обрав запобіжний захід для підозрюваного.

Прокурор у своєму клопотанні цей злочин кваліфікував, як особливо тяжкий, оскільки підозрюваний взяв у руки ніж і завдав низку ударів потерпілому в груди та живіт. Від отриманих поранень той помер.

Адвокат підозрюваного не погоджувався із цим клопотанням, він стверджував, що його клієнт діяв з метою самозахисту – захищав себе та свою родину, від нетверезого чоловіка, який прийшов до нього додому.

А щодо боргів, то вони якщо й були, то це питання, за словами адвоката, треба вирішувати у судовому порядку, а не шляхом фізичного насильства. Окрім цього адвокат представив у суді нагороди і грамоти свого клієнта за службу у зоні АТО.

Заслухавши аргументи обох сторін, Калуський суд все ж таки вирішив обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.