п’ятниця , 29.03.2024

Громадській активістці кинули на подвір’я гранату (ВІДЕО)

У селі Драгомирчани Тисменицького району 26 жовтня на одному з подвір’їв прогримів вибух.

Драгомирчани, вибух

Згодом стало відомо, що вибухнула бойова граната РГД-5 на подвір’ї у місцевої громадської активістки Марії Крамар.

Того дня у домі не мало бути нікого. Подружжя поїхало у відрядження, а діти залишилися з бабусею. Господиня Марія Крамар розказала про наслідки вибуху — побиті вікна, понівечена уламками брама та яма серед газону. Граната вибухнула під вікнами кімнати, де спали троє маленьких дітей.

“У мами була перша думка, що зірвався котел. Тоді відразу побігла до котла, щоб подивитися чи він на місці. Обійшла навколо будинку і нічого не побачила, бо було темно”, – розповідає Марія Крамар.

Що трапилося — зрозуміли тільки зранку. Подружжя припускає, що так їм намагалися пригрозити за активну громадську діяльність, адже змогли відстояти шматок землі під Франківськом. за Словами Марії, згідно з рішенням суду два гектари землі повернули громаді села.

Версію випадкового хуліганства навіть не розглядають. Чоловік каже, що зловмисник знав куди йде і добре орієнтувався, бо у дворах встановлені камери відеонагляду та датчики руху, від яких вмикається світло.

“Камери зафіксували що людина наближалася з сусідньої вулиці. Йшла пішки. Вилізла на паркан, оглянула територію  і кинула гранату. У сусіда також є камери і датчики. відповідно вона знала що іншою стороною йти небезпечно”, – каже Вадим Крамар.

Нині всі версії опрацьовує поліція.

Детальніше – у сюжеті ОТБ  «Галичина»: