п’ятниця , 26.04.2024

Четверо прикарпатців викрали чоловіка і вимагали викуп у розмірі 250000 гривень

Зловмисники позбавили волі мешканця Калуського району та вимагали сплатити їм 250000 гривень або віддати автомобіль «Lexus RX 300».

викрадення людини

Поліцейські Прикарпаття завершили досудове розслідування справи щодо незаконного позбавлення волі та вимагання.

Про це повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини, передає Панорама Прикарпаття.

“Відділом розслідування особливо важливих злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням чотирьох жителів Калуша та Калуського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України”. – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що 10.04.2019 року учасники злочинної групи, спільно реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на вимагання та отримання грошових коштів злочинним шляхом, незаконно позбавили волі мешканця Калуського району та поставили вимогу сплатити їм 250000 грн., або автомобіля «Lexus RX 300».

У квітні цього року діяльність злочинного угрупування припинено правоохоронцями.

Додамо, ще трьох підозрюваних у вчиненні даного злочину оголошено у розшук.