середа , 24.04.2024

У Єрусалимі виявили вулицю, яку побудував Понтій Пілат

Археологи виявили вулицю в Єрусалимі, яку побудував Понтій Пілат, римський префект Юдеї, який відомий судовим процесом та розп’яттям Ісуса.

Єрусалим, Понтій Пілат

Про це повідомляє сайт Слово про слово.

Майже 600 метрів вулиця з’єднувала Купальню Сілоам — місце, де паломники могли зупинитися, щоб купатися та отримати прісну воду — з Храмовою горою, найсвятішого місця юдаїзму. Дослідники вважають, що вулиця ймовірно, використовувалась давніми паломниками на шляху до поклоніння на горі.

Археологічні свідчення про Понтія Пілата є обмеженими, і знахідка проливає трохи світла на те, яким був префект. Факт, що Пілат побудував вулицю, яка допомогла б людям дійти до Храмової гори, говорить про те, що він, можливо, не був таким корисливим і релігійно нечутливим, як стверджують стародавні письменники, вважають дослідники.

Про існування вулиці вчені знали давно, археологи розкопували в цьому районі ще в 19 столітті. Те, що археологи до цього часу не знали, коли саме була побудована вулиця.

Щоб дізнатися це, археологи з Управління старожитностей Ізраїлю та університету Тель-Авів викопали землю під вулицею, дійшовши до областей, які датуються цим періодом.

Вони знайшли десятки монет, останні датуються 30/31 н.е., час, коли історичні записи свідчать, що Понтій Пілат був префектом Юдеї. Відсутність монет з пізніших часів свідчить про те, що більшість або все будівництво було виконано, коли він був префектом.