четвер , 25.04.2024

Системи охорони квартири. Яка краще

Безпека свого помешкання та своїх рідних — перш за все. Тому багато власників квартир та будинків, тим більше заміських, обирають одну або декілька систем охорони.

Охоронна компанія Топгард може багато чого розповісти про системи безпеки, а висновки зробить кожен для себе.

системи охорони

Охорона помешкання. Яку систему вибирати

Попередити про спроби несанкційованого проникнення на приватну територію можна декількома методами. Датчики, прилади оповіщення, системи виявлення, все це може використовуватись як окремо, так і в комплексі. Загалом існує три найдієвіших системи охорони будинку.

Пультова сигналізація

Головне завдання пультової системи охорони — передача сигналу тривоги на пульт охорони. Як тільки оператор отримує подібний сигнал, на місце одразу виїжджає бригада швидкого реагування для з’ясування причини спрацьовування приладів охорони. 

Коли фахівці прибувають на місце, вони оцінюють становище та вживають оперативні заходи. У разі виявлення порушника, до нього приймаються заходи затримання, часом із залученням правоохоронних органів. Власник об’єкту терміново оповіщається про подію.

Пультова охорона має низку переваг:

  1. Миттєвість реагування охоронної організації.
  2. Все устаткування інсталюється досвідченими фахівцями та перевіряється. 
  3. Власник будинку має можливість тривалої відсутності з гарантією надійної охорони.

Також відмічають деякі недоліки. Наприклад, власнику необхідно сплачувати абонентську плату та необхідність встановлення деяких додаткових засобів безпеки.

системи охорони

GSM та автономні системи

У випадку з автономною системою охорони при спробі несанкційованого проникнення в будинок чи квартиру спрацьовують світлові та звукові прилади, які можуть налякати зловмисника.

Втім, для повноцінної реакції на правопорушення необхідно, аби власник був в зоні доступу, аби сповістити правоохоронні органи про злочин, чи самому вживати заходів. Система недорога, в принципі не потребує обслуговування, але ніяких гарантій захисту від злочинців не дає.

Бездротові GSM-системи також використовують датчики та сканери, але за умови порушення кордонів приватного володіння, система передає сигнал або телефонує тій особі, яка відповідає за безпеку будинку або квартири.

До недоліків таких систем відносять досить швидке розрядження акумуляторів бездротового обладнання та необхідність наявності надійної телефонної мережі.